Vad är sträckmetall

Idag används så kallat sträckmetall till många olika ändamål. Särskilt används det till olika typer av galler och skydd, exempelvis till inbrotts- och maskinskydd samt andra typer av skydd. Det förekommer även inom olika branschen och framförallt inom byggbranschen som skydd på byggställningar och annat för att minimera halkrisken. Sträckmetall är också vanligt att fästas på ramper för rullstolar eller liknande, där underlaget inte får vara halt.

När det kommer till sträckmetall så tillverkas det i flertal olika maskvidder, plåtformat samt materialdimensioner. Precis som det nämndes ovan finns det många olika användningsområden. Det har använts sedan en relativt lång tid tillbaka och levereras oftast på rulle eller i formatplåt. På senare tid har det även blivit populärt att tillverka inredningsdetaljer av sträckmetall. Oftast förknippas detta särskilt med kontorsmaterial som exempelvis pennhållare och liknande. För inredningsdetaljer är masklängd samt maskbredd oftast mycket liten, medan dessa för andra ändamål kan variera och vara desto större. Även i industrilokaler och platser där det förekommer maskiner brukar dock sträckmetallen vara liten för att inte arbetare ska riskera att komma till skada.

Köp online

Sträckmetall går igenom en speciell tillverkningsprocess för att man ska kunna skapa de hål som finns i materialet. Du kan numera köpa sträckmetall på ett flertal webbshoppar på nätet. Då får du dock räkna med att det tar någon dag innan de levereras till dig eller närmsta postombud. Är du i behov av sträckmetall direkt är det därför bättre att besöka en fysisk butik där du dessutom kan få hjälp och råd om du har några eventuella frågor. Fysiska butiker som erbjuder sträckmetall är oftast vanliga byggvaruhus eller liknande, där sträckmetall brukar kunna köpas på rulle. Behöver du större partier eller specialanpassad produkt så rekommenderar vi att du vänder dig till en bra leverantör.